Månedsarkiv: oktober 2016

Hyggeaften 2016

Slagelse Biavlerforening

Indbyder til hyggeaften Fredag den 18. november 2016 kl.17.30 I Slots Bjergby forsamlingshus

Vi byder på et lækkert måltid mad, kaffe og kage, auktion samt bankospil.

Har du og din familie lyst til at deltage er prisen for arrangementet igen i år 160,00 kr. pr. deltager.

Tilmeldingen er bindende, og skal ske senest den 10. november 2016, ved at indsætte betalingen for arrangementet på konto: 0570 – 57 31 73 76 83.

Husk navn og antal deltagere.

Når betalingen er registeret er tilmeldingen ok.

Drikkevarer kan købes til husets priser.

Efter maden er der, som sædvanlig, auktion og banko.

Hver deltager medbringer en pakke (værdi mindst 40 kr.) som enten sælges på auktionen, eller udloddes som gevinst på bankospillet. Kort til bankospillet koster 5,00 kr. pr. stk.

Som nævnt ovenfor, mødes vi kl. 17:30 i forsamlingshuset, Slots Bjergbyvej 42, 4200 Slagelse, til aflevering af pakker. Spisningen starter umiddelbart efter, så vi kan nå at blive færdige med arrangementet i ordentlig tid.

Præmierne til bankospillet bliver som sædvanligt sponsoreret af vores leverandører og samarbejdspartnere, ligesom foreningen endnu engang frister med de lækreste varekurve.

Tilmelding til hyggeaften senest den 10. november 2016

Vi glæder os til at se Jer.

Bestyrelsen

Vi har modtaget 20.000 kr fra Sydbank

Slagelse biavlerforening har modtaget en donation fra Sydbank på 20.000 kr til foreningens nye container til materiel i skolebigården.
sydbank-donation-2016
Formand Lars Hovmand-lyster modtog i dag en check på beløbet fra Filialchef Lars Wilhardt .
Den nye container er en tiltrængt afløser for foreningens gamle skur i skolebigården.
Som det fremgår af billedet fra journalen for oprettelsen af foreningen, nærmer vi os 150 år jubilæum som vi kan fejre i 2018
forenings-oprettelse
nyt-skur_1
Som det fremgår af nedenstående billede er det hårdt tiltrængt med en ny container.
rotter-i-skur
Nu mangler der en arbejdsdag i skolebigården hvor vi får fjernet det gamle skur.

Bisløjd

Kære Biavler.

Så er de mørke aftener begyndt.
Bierne sidder forhåbentligt trygt og varmt i deres vinterklynge, og venter på at de igen kan komme ud og være produktive
Det er jo også på denne tid at vi skal til at forberede næste års arbejde med vores bier. Måske mangler du et ekstra bi stade, måske er det gamle stade i stykker og trænger til en kærlig hånd, eller du står og mangler et par magasin kasser – rammer eller måske en solvokssmelter.
Derfor vil vi igen i år lave bi sløjd i Bromme Gl. Mølle.
Vi starter med en introduktionsaften tirsdag d. 1. nov kl. 19.00 hvor vi taler om hvad du/I kunne tænke jer at lave i vinterens løb. Det kræver ingen håndværksmæssig baggrund for at kunne deltage, da alle materialer på forhånd er udskåret, og skal bare sømmes eller skrues sammen.
Undervisningen foregår i gode lokaler i Bromme Gl. Mølle ved Sorø, og opstart aftenen er tirsdag d. 1. nov. kl. 19.00 til ca. 21.00 og derefter hver tirsdag indtil teoriundervisningen starter først i marts næste år.
Hvis du er interesseret, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail engsoehavebiavl@gmail.com eller telefon på 30349274, så kan vi aftale nærmere.

Med bi hilsen

Niels Hvenegaard