Honningkarameller opskrift

Honning karameller med chokolade

Honning chokolade karameller er meget nemme at fremstille:-)

250 g Honning

210 g mørk chokolade ca 70 %

100 g hasselnødder/valnødder/pekannødder/mandler efter eget ønske

2 Aluforme eller fade ca 10*18 cm smurt med olie. Kan evt fores med oliesmurt bagepapir.

Opvarm forsigtigt honningen indtil den er smeltet og lad den koge ca 8-10 min. tilsæt chokoladen og kog til temperaturen er 126 grader eller brug karamelprøven, som beskrevet nedenfor, Tilsæt nødder/mandler, rør godt og hæld op i de oliesmurte forme og lad massen størkne inden karamellerne skæres i passende stykker og evt pakkes ind i cellofan.

Jo længere tid honningen og chokoladen koges des hårdere bliver karamellerne. Prøv dig frem så du finder det du bedst kan lide. Du kan også prøve forskellig chokolade.

Karamellerne kan eventuelt vendes i lakridspulver og opbevares i lukkede glas.

Honning fløde karameller.

300 g honning

100 g smør

2 spsk citronsaft

Kog honningen i 10 min inden smørret og citron tilsættes. Rør grundigt og kog uden omrøring indtil massen bliver mørk. Brug karamelprøven til at finde den ønskede konsistens. Hæld massen i en oliesmurt form (ca 18 x 10 cm.) pas på at karamelmassen ikke bliver for afkølet, så den er svær at skære, den bliver helt glasagtig.

Der kan også tilsættes ristede mandler til flødekaramellerne.

Karamelprøven.

Dryp nogle dråber karamelmasse i et glas med koldt vand og lad det afkøle 15-20 sek. Kontroller konsistensen ved at smage på de størknede dråber. Normalt bliver karamellerne lidt hårdere når de afkøles i formen.

Hvis du har et bolsje termometer skal temperaturen være ca. 126 grader.

Skriv evt til Info hvis der opstår problemer eller du har andre spørgsmål.